Beszélgetés Kutor Veronikával a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével

Január elsejével egyesült egy nonprofit Kft.- ben, a Marcali Művelődési Központ és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont. Hogy áll a két szervezeti egység összevonásának folyamata?

 

 

Szépen haladunk. A kezdet azt gondolom mindig kihívásokkal teli. Át kell látnom mindkét intézmény működését. Számos szerződést kellett felülvizsgálni, összevonni, a rengeteg adminisztrációról, engedélyekről már nem is beszélek.

 

Egy kicsit „bonyolult” az új név, bár a korábbiak is meglehetősen hosszúak voltak. Lesz egy közös rövidített név?

 

A nevünk bár hosszú, de tükrözi sokrétű tevékenységünket, mely minden, ami a kultúrával és a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos. Jelen pillanatban azon dolgozunk, hogy kialakítsuk a Kft. arculatát, logóját. Igyekszünk frappáns, egyedi képet kialakítani.

 

A Város már készíti a 2022 -es költségvetését. Ti, hogy álltok a tervezéssel? Milyen már tervezhető nagyobb program lesz városunkban?

 

A költségvetést a pénzügyi vezetővel összeállítottuk. A folyamatosan tervezzük a programokat. A majális, gyereknap, szezonnyitó-kölökparádé, fröccs fesztivál, szüreti fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre kerül, de tervezünk július és augusztus hónapokban a fürdőre egy-egy nagykoncertet, augusztus 20-i programot – hogy csak a nagyobbakat említsem. De lesznek a nyári táborok, a kisebb-nagyobb rendezvények: apák napja, lurkó fesztivál, koncertek, ingyenes térzene is. Számos ötlete van a kollégáknak, mellyel megújíthatjuk programkínálatunkat, még szélesebb társadalmi igényt kielégítve. Próbálunk egy jól kivitelezhető koncepciót kialakítani.

 

Hogy gondolod a program megosztást a két nagy helyszín között? Több kulturális program lesz a Fürdőben?

 

Azt gondolom fontos, hogy élettel tudjuk megtölteni a Fürdőt is. Megvolt az első éjszakai fürdőzés, mely nagyon jól sikerült. A következő március 12-én lesz. Szeretném, ha nemcsak a nyári szezonban lenne rendezvény a fürdőn, hanem szezonon kívül is. A kulturális program mellett nyárra animációval és különféle szórakoztató műsorokkal készülünk. Dolgozunk a szolgáltatások bővítésén is.

 

Természetesen a városközpontban ugyanúgy zajlanak majd a programok, mint az eddigiekben. Megbeszélést tartottunk a kulturális intézmények vezetőivel, Vidák Tündével a Marcali Múzeum igazgatójával és Monostori Szilveszterrel a Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár igazgatójával, hogy hogyan tudunk programokat közösen is megvalósítani. Erre már vannak is elképzelések, például a Húsvét, a Múzeumok éjszkája stb.

 

Vannak személyi változások? Milyen feladat megosztást képzelsz el a két korábbi szervezet között?

 

Személyi változás nincs. A kulturális szférában dolgozó kollégákkal az a feladatunk, hogy a városi programokat (beleértve a fürdő programjait is) megálmodjuk és meg is valósítsuk. A fürdő munkatársai gondos gazdái az intézménynek, fontos hogy az odaérkezők tiszta és rendezett környezetben tudjanak kikapcsolódni. Én hiszem, hogy a befektetett munka mindig megtérül. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy az elmúlt két év „bezártságát” feloldjuk az emberekben és olyan programokat kínáljunk, melyek felkeltik érdeklődésüket és hajlandóak eljönni és részt venni akár a kulturális, akár más jellegű programokban.

 

Kevesen gondolnak bele, de Te most egy nagyon jelentős cég ügyvezetője lettél, jelentős számú ingatlan kezelése is feladatoddá vált. Milyen lehetőségek körvonalazódnak a felújítások tekintetében?

 

Az intézmények összevonásával a Kft.-nek nyolc telephelye lett. Sajnos minden helyen találunk hiányosságokat, hol kisebb, hol nagyobb feladatokat. Pályázatot nyújtottunk be a gyótai kultúrház (ami sem központi fűtéssel, sem korszerű vizesblokkal nem rendelkezik) illetve a fürdő energetikai korszerűsítésére. Apróbb javításokat saját erőből igyekszünk megoldani.

 

Feladataitok között a város marketing is szerepel. Milyen elképzeléseitek vannak?

 

A Budapesti Metropolitan Egyetem diákjai a Városmarketing versenyben Marcalit választották és összeállítottunk egy kérdőívet, melyet szép számmal töltöttek ki a lakók. A feldolgozást követően rengeteg információt kaptunk arról, hogy mit szeretnének az helyiek és hogy látják a várost, illetve a nem itt élőknek milyen a megítélése Marcaliról.

 

Azt gondolom ki kell használni azokat az értékeinket, amikkel rendelkezünk és abból kell kiindulni. Azt kell hangsúlyozni, amiben jók vagyunk. A kommunikáció nagyon fontos eleme a marketingnek. Az, hogy tudják az emberek miért érdemes idejönni, csak úgy valósulhat meg ha „mindenhol” ott vagyunk. A közösségi média az egyik fő tájékozódási felület a mai világban, de emellett kihasználjuk a nyomtatott sajtó, televízió és egyéb internetes felületek adta lehetőségeket is. Sokat fognak hallani rólunk.

 

Köszönöm az interjút! Sok sikert kívánok a munkádhoz!

Megosztás a Facebookon

Legújabb cikkek

Cikkek időrendben