Új elnök az MVSZSE élén

Új elnököt választott a Marcali Városi Szabadidő Egyesület. Olvasóink előtt ismert, hogy az Egyesület alapító Elnöke Kiss László a közelmúltban elhunyt, ezért volt szükség a váltásra. Az egyesület tagsága, a szakosztályok vezetői, a város vezetés is Kiss Viktort javasolta a tisztségre.

Úgy tudom, hogy sportszervezői szakon szereztél diplomát a Testnevelési Egyetemen, de azt is tudom, látom, hogy kosárlabdázol, és mellette ettől a szezontól Te vagy a Marcali VSZSE NBII -es kosárlabda csapatának vezető edzője. De mielőtt időben „ideérnénk” arra kérlek mutasd be magadat egy kicsit azoknak akik nem ismernek a sport okán. Marcaliban születtél?

Igen, a Mikszáthba jártam általánosba, majd két évet végeztem a Berzsenyi Gimnáziumban. Én a Bőle Laci bácsi keze alatt kezdtem kosárlabdázni a ma is NBI -es kosárlabdás testvéremmel Kornéllal együtt, sok jó eredményt értünk el azzal a csapattal. Ma is jó szívvel emlékezem vissza azokra az időkre. A kosárlabda miatt kerültem Kaposvárra a Gyakorlóba, ahol az NBI -es kosárlabda csapat utánpótlása tanult. Az NBI ifi és a junior csapatban szerepeltem. Egy nagyon jó csapatunk volt, például a Diákolimpián a középiskolás korosztályban az Országos Döntőben ezüstérmesek lettünk.

Milyen poszton játszottál?

Irányító voltam, miután akkoriban egy nagyon erős NBI -es csapat volt Kaposváron, nekem mint 18 éves fiatalnak esélyem sem volt a nagy csapatba kerülni, viszont játszani szerettem volna, ezért eligazoltam az NBI/B -s Nagykanizsához. Bekerültem a felnőtt csapatba és a szezonvégére már egy „meghatározó” játékosként szerepeltem. Mellette továbbtanultam idegenforgalmi és szálloda szakon a Pannon Egyetem kihelyezett képzésén. Végül azt nem fejeztem be mert hívtak Siófokra, és már nem lehetett összeegyeztetni a sportot meg a főiskolát. Aztán újból Nagykanizsa következett. 2010 körül már láttam, hogy feljebb nem jutok … nekem az volt az álmom, hogy NBI … nem sikerült. Úgy döntöttem, hogy inkább hazajövök és itthon játszom a VSZSE -nél. Persze azért a tanulás is fontos volt, levelezőn elvégeztem a sportszervező szakot a TF -en.

Amikor én megismertelek akkor már együtt dolgoztál édesapáddal, a Csarnokban és persze láttalak a korsárpályán. Édesapádtól tudom, hogy a maga szelíd, csendes módján igyekezett utódot nevelni belőled a Csarnok Kft -ben. Aztán sajnos az élet nagyon hamar kész helyzet elé állított.

Igen, sajnos ez történt. A Csarnok Kft. bérlője a sportcsarnoknak, most rám és a régi munkatársakra hárul a feladat, hogy zökkenő mentesen üzemeljünk tovább.

A sportéletben eddig is bent voltam, hiszem édesapám munkáját nap mint nap láttam, a kosárlabda szakosztály tevékenységét közelről ismerem, és hát a kézilabda is közel áll hozzám.

A Tanai Berni mint szakosztály vezető nagyszerű munkát végez, és kivétel nélkül mindenki azon van aki a szakosztályban valamilyen tisztséget visel, hogy ne legyen „fennakadás”. Nagyon elégedett vagyok a kosár és kézilabda edzők munkájával, köszönöm a segítségüket.

A többi szakosztály: a fogatosok, a sakkozók, a küzdősportosok, a teniszezők eddig is teljesen önállóak voltak, ebben sincs változás.

A munkám során számíthatok Horváth Péternek a kosárlabda szakosztály vezetőjének és az egyesület most megválasztott alelnökének a munkájára is. Ő nagy tapasztalattal rendelkezik a különféle pályázatokkal kapcsolatos feladatokban, ami komoly segítség lesz mindannyiunknak.

Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert kívánok a munkádhoz!

Ha megengeded … szeretném megköszönni nyilvánosan is édesanyám, testvérem és magam nevében, mindenkinek aki a nehéz időszakban mellettünk álltak az utóbbi fél évben.

Megosztás a Facebookon

Legújabb cikkek

Cikkek időrendben